Als loyaliteit professionaliteit ondermijnt, is integriteit het kind van de rekening. #wwam

Het verhaal van leiderschap

Organisatieverhalen staan vol met dromen, waarden en ambities. Maar hoe maak je die waarden concreet? Hoe organiseer je inclusiviteit, transparantie en gelijkwaardigheid zodat het gaat werken en wat doe je als leider? Hoe maakt je het toepasbaar? En hoe blijf je het ook consistent nastreven?

Onze verhalen laden onze waarden

#WWAM helpt organisaties regelmatig  met het opstellen van een organisatieverhaal waar medewerkers wel wat aan hebben. Een toetssteen die dagdagelijks kan worden gebruikt bij het behalen van resultaat en het ontwikkelen van de bijbehorende vaardigheden. En juist ook hoe men om kan gaan met de niet makkelijk dingen, dillema’s en tegenstellingen. Daarmee kunnen zij het beoogde (persoonlijke) leiderschap ook daadwerkelijk vormgeven. 

Wie zijn dan die leiders?

Leiderschap gaat wat ons betreft over alle medewerkers die zich inzetten voor de organisatie. Het is bijna vanzelfsprekend om een groot verschil te maken tussen medewerkers en management. Dat vinden wij eigenlijk niet logisch. Natuurlijk, er zijn behoeften als coördinatie, prioritering en een adequate vertegenwoordiging van het organisatiebelang die enige hiërarchie handig maakt, maar dat is absoluut geen synoniem voor leiderschap. Hoe je in je werk zit, hoezeer je vertegenwoordiger bent van het organisatiebelang, ook hoe je je eigen belang zo goed mogelijk vertegenwoordigd, dat is voor iedereen van belang. Dat is voor ons leiderschap. Het zelfstandig kunnen handelen in die context, de dillema’s kunnen hanteren, juist als het even spannend wordt.

Om te weten wat mensen werkelijk denken, moet men eerder letten op wat ze doen dan op wat ze zeggen.

(Rene Decartes)

Ruimte voor de ambitie en het latente potentieel van medewerkers, werken voor de collectieve ambtie!

Het is de hoogste prioritijd! Heldere keuzes genereren heldere resultaten.