Veranderen door te handelen #WWAM

Een groot vraagstuk of probleem lossen we op via professioneel gedrag, toch? Nou, in de huidige tijd ligt dat toch wat anders. Er is anders dan voorheen het gevoel/ idee dat we een opkomend probleem in de kiem moeten smoren. Zeker als het schadelijk kan zijn voor onze reputatie. We lijken daarbij slechter te worden in het hanteren van ongemak. Wij komen dit mechanisme bijna dagelijks tegen.

Ontrafelen is een manier van vraagstukken oplossen waarbij we vanuit de essentie van een vraagstuk willen vertrekken. We nemen voldoende tijd en zijn vooral heel nieuwsgierig aan de begin van het proces. Wat is het echte probleem? Is het een probleem? Zijn er positieve neveneffecten door het probleem? Daarbij kiezen we oorspronkelijke invalshoeken bij het bepalen van een passende antwoord op de vaak onderliggende vragen, belangen en behoeften.

We hanteren bijvoorbeeld regelmatig het principe van zelfversterking. Zelfversterking gaat er van uit dat een ontwerpoplossing door het gebruik sterker wordt. Meer gebruik zorgt voor meer incasseringsvermogen. Vaak verschilt de oplossing ook geheel of grotendeels van de algemeen geaccepteerde oplossingen, die traditioneel zich kenmerken door methoden als een projectaanpak, procesmanagement of planning en control en dat proberen te vangen in een systeem. Via alternatieve methoden wordt het beoogde eindresultaat ook behaald en dit en/of sneller / goedkoper / hoogwaardiger. Het is qua ontwerp niet vergelijkbaar met hoe het resultaat via een status quo aanpak wordt bereikt. En dat zorgt in eerste instantie voor enige verwarring.

Het begeleiden en realiseren van dit soort alternatieve trajecten is een kwaliteit van #WWAM. Wij houden van ingewikkelde puzzels. Wij weten vanuit de essentie van een vraagstuk de oplossing te ontwerpen. Daarbij weten wij de brug te slaan om de oplossing ook geaccepteerd en dus echt werkend te krijgen. Hieronder staan twee voorbeelden van ontrafelde oplossingen.